Kim Eriksson

Prisgaranti för snabblån hos Credway

Credways slogan är ”garanterat billigare än snabblån”. Det är kanske en något märklig slogan för ett företag som är verksamt inom just snabblån. Vad som avses är den möjlighet kunderna har att få eventuella bättre erbjudanden matchade. Kort sagt matchar Credway alla andra erbjudanden för att därmed vara billigast.

Så här fungerar Credways prisgaranti

Erbjudandet om prisgaranti är en okomplicerad historia. Skulle du hitta ett snabblån med lägre kostnader än vad Credway erbjuder, så matchar långivaren det billigare erbjudandet. För att ytterligare premiera dig får du också en ytterligare rabatt på 10%.

Prisgarantin gäller inte för alla typer av lån, utan endast sådana som direkt kan jämföras med Credways låneprodukt. Det handlar om:

  • Lånesummor på mellan 1000 – 30 000 kr
  • Löptider på 30, 60 eller 90 dagar.

Det går alltså inte att åberopa prisgarantin för exempelvis ett snabblån på 5000 kr som ska betalas tillbaka över sex månader.

Det finns också några andra undantag. Lån som kan vara fria från räntor och avgifter täcks inte av garantin. Inte heller kan den åberopas vid tillfälliga erbjudanden från andra långivare. Krediter med individuell ränta är ett annat undantag, liksom peer to peer-lån. För mer information om erbjudandet, vänligen se Credways regler och villkor.

Viktigt att känna till är att garantin inte handlar om någon skyldighet för långivaren att betala tillbaka pengar till dig. Garantin gäller endast i det fall du, innan du ansöker om ett lån hos Credway, kan visa ett billigare erbjudande från någon annan aktör. Din ”belöning” för att ha upptäckt den billigare konkurrenten blir matchningen samt rabatten på 10%.

Snabblån hos Credway

Vad är det då för låneprodukt som Credway egentligen erbjuder? Du kan läsa alla detaljer i vår recension av Credway. Här är en liten kort sammanfattning av erbjudandet.

Produkten är en löpande kontokredit. Vad det betyder är att återbetalningen och därmed också löptiden är flexibel. Det är alltså inte så att ditt lånebelopp ska amorteras över ett visst antal månader. Givetvis finns dock ett lägsta belopp att betala varje månad. Hur stort det beloppet blir avgörs av hur mycket du lånar.

Lägsta respektive högsta lånebelopp är 1000 kr respektive 30 000 kr. På det beloppet räknas månadsvis ränta på 2,17%. Hur mycket du lånar spelar ingen roll. Räntan är alltid 2,17% oavsett du lånar exempelvis 5 000 kr eller 10 000 kr. Det är ett förhållandevis lågt pris för denna typ av kredit, och det är därför Credway kan erbjuda prisgaranti.

Utan årsavgifter, uppläggningsavgifter och aviavgifter blir den effektiva årsräntan under 30%. Dessutom ska nämnas att avsaknaden av avgifter gör att hela räntekostnaden är avdragsgill (till 30%) på inbetalad skatt.

Exempel på månadsränta: Du ansöker om en kredit på 8000 kr. Räntan per månad blir då 173 kr.

Flexibel återbetalning

Konstruktionen för Credways snabblån gör produkten till ett alternativ till kreditkort och kreditkonton. Du kan få snabba uttag när du behöver pengar snabbt och kan betala tillbaka i stort sett i din egen takt. Vissa månader kanske du nöjer dig med minsta månadsbelopp medan du betalar lite mer andra månader. Det kostar självklart inget extra att lösa delar av eller hela krediten i förtid.

För att dra fördel av flexibel återbetalning krävs att du betalar minst ett minsta belopp varje månad. Storleken på beloppet beror på hur stor krediten är. Nedan ser du de olika alternativen. Notera att både ränta och amortering på krediten ingår i totalbeloppet.

  • 1000 – 5000 kr = 250 kr
  • 6000 – 10 000 kr = 500 kr
  • 11 000 – 15 000 kr = 750 kr
  • 16 000 – 20 000 kr = 1000 kr
  • 25 000 kr = 1250 kr
  • 30 000 kr = 1500 kr

Gratis test av låneutrymme

Credway sticker ut även på andra sätt. Förutom låga priser och prisgaranti erbjuder långivaren också en funktion genom vilken du kan testa hur mycket du kan få låna. Detta görs via kreditinformation som inte hämtas från UC. Din kreditvärdighet påverkas alltså inte över huvud taget. Du ska dock vara medveten om att du kommer att få hem en kopia på Credways förfrågan. Den är dock inte att betrakta som ”en UC” som det så populärt heter.

Med den här funktionen får du svart på vitt på exakt hur stor kredit du kan ansöka om. Du undviker därmed risken att bli nekad lån alternativt bli erbjuden ett lägre belopp än vad du egentligen behöver.

Mer om prisgaranti för snabblån

Det är flera aktörer som erbjuder prisgaranti för snabblån. Det finns också flera långivare för privatlån som har samma slags erbjudande.

Viktigt att komma ihåg är att prisgarantier för lån alltid gäller endast motsvarande typ av lån. Inom exempelvis snabblån finns en hel del olika konstruktioner och en prisgaranti för en typ av konstruktion gäller normalt inte för en annan. Det är naturligt att det är så. Att jämföra små snabblån med kreditkonton på större maxbelopp är som att jämföra äpplen med päron.

Credways erbjudande är ett bra exempel på den här principen. Det är långt ifrån alla lån från konkurrenterna som täcks av erbjudandet om prisgaranti.